Sams-Island-Gin-web.jpg

Sams Island Gin

På Samsø findes råvarerne lige uden for døren, blandt andet enebær og ikke mindst orangemyrer.

Det lokale islæt – og den gode smag selvfølgelig – var afgørende for, at det netop er denne kombination af smagsnuancer, der blev grundlaget for Sams Island London Dry Gin.

Orangemyrer
(Lasius fuliginosus)

Orangemyren er nært beslægtet med den sorte havemyre. Myrerne har en blank, sort farve, og du kan i øvrigt genkende dem på deres duft og smag af revet appelsinskræl.

 

Kartoffelsnaps.jpg

Sams Island Kartoffelsnaps

I starten af 1900-tallet opdagede Hans Hansen en ny, meget tidlig kartoffelsort gro frem af kompostbunken bag sit hus. Han døbte den ”Sydens Dronning”, og med den var Samsøs kartoffeleventyr begyndt.

Sams Island Kartoffelsnaps er en klassisk, klar snaps, der er destilleret to gange på Estima-kartofler fra Samsø. Det giver snapsen styrke og smag direkte fra de gyldne kartoffelknolde, der dyrkes på den vestlige side af Samsø med Kattegat som nærmeste nabo.

Æblegin v 4.jpg

Sams Island Æblegin

På Sams Islands Distillery tror vi på enkelhed og balance. Vi har respekt for traditionen bag destillering og for de gode råvarer der findes lige uden for døren her på Samsø.

Lige midt på Samsø, i Toftebjerg, tæt på Stavns Fjord, ligger en lille økologisk æbleplantage. Her dyrker Michael sine æbler med omhu og stor kærlighed. Michael dyrker flere sorter på sin plantage, men vi er især glade for hans orange-røde Holsteiner Cox æbler, med den helt særlige og karakteristiske duft.

Vi har på Sams Island Distillery eksperimenteret med Michaels Holsteiner Cox æbler og er kommet frem til denne Sams Island Æblegin

Med Sams Island Æblegin har vi skabt en unik, distinkt og frugtig gin der blandt andet kan nydes med en god tonic over knust is - gerne med lidt æbletern på toppen.

350 ml. 42 %

Sams-Island-vodka-web.jpg

Sams Island Vodka

På Samsø findes råvarerne lige uden for døren. Ikke mindst kartoflen, der har været med til at sætte øen i midten, på det kulinariske verdenskort.

Samsø er et af de steder i Danmark der har færrest regnvejrsdage og flest solskinstimer, og sammen med den gode sandede jord er det med til at skabe de absolut bedste betingelser for kartoflen.

Kvalitet er det der har været med til at gøre Samsø-kartoflen kendt og elsket. Og det er det vi gerne vil viderebringe i Sams Island Vodka lavet på netop Samsø-kartofler

Estimakartoflen har store velformede knolde, en smuk lys gul farve og vokser på de solbeskinnede marker på Samsø. Det høje indhold af stivelse, der bliver omdannet til sukker i en opvarmningsproces, gør at Estima er en fantastisk kartoffel at lave en smagfuld vodka med.

En unik og sofistikeret gin

 

På Sams Islands Distillery tror vi på enkelhed og balance.
Vi har respekt for traditionen bag destillering, men det er igennem vore eksperimenter med produkter fra hele verden, at vi er nået frem til vores Sams Island Gin, der blandt andet er lavet på orangemyrer og friske grønne, samt mørke modne, enebær fra den samske natur.

Vi håndtapper og nummererer alle flasker. Vi producerer kun et begrænset antal flasker pr. batch. Dette gør vi for at sikre et produkt af en høj kvalitet.

Med Sams Island Gin har vi skabt en unik, distinkt og
sofistikeret gin der kan nydes ren som en aperitif, i stedet for en snaps til en god frokost, eller med en god tonic over knust is - gerne med et tvist fra en appelsinskal.

Orangemyrer
(Lasius fuliginosus)
Orangemyren er nært beslægtet med den sorte havemyre. Myrerne har en blank, sort farve, og du kan i øvrigt genkende dem på deres duft og smag af revet appelsinskal.

Smag:
Først skarp, derefter blød, fyldig og en anelse sødme,
afsluttende med noter af enebær og appelsin.
Indhold: 350 ml.

Download produktblad

 
Sams Island Gin 2-Dennis Lindberg Jensen.jpg
Sams-Island-Drinks-5239-ab-1-ny.jpg
Sams Island Drinks-5218 ab-1.jpg

Samsø-kartoflen i flydende form

 

På Samsø findes råvarerne lige uden for døren. Ikke mindst kartoflen, der har været med til at sætte øen i midten på det kulinariske verdenskort.

Samsø er et af de steder i Danmark der har færrest regnvejrsdage og flest solskinstimer, og sammen med den gode sandede jord er det med til at skabe de absolut bedste betingelser for kartoflen. Den gode kvalitet er det der har været med til at gøre Samsø-kartoflen kendt og elsket. Og det er det vi gerne vil viderebringe i Sams Island Vodka lavet på netop Samsø-kartofler

Estima
Estimakartoflen har store velformede knolde, en smuk lys gul farve og vokser på de solbeskinnede marker på Samsø.
Estimakartoflens høje indhold af naturlig stivelse, bundet som et protein, omdanner vi under opvarmning til kulhydrat. I den følgende fermenteringsproces trækkes sødmen fra kartoflen hele vejen gennem destilleringsprocessen ud i den smagsfulde vodka.

Indhold: 350 ml

Download produktark

 
2CBA079E-B1C0-4EEF-A3C6-B6467C2F8AB8.JPG

Ny nordisk RÅM

 

Når du bider af en dansk sukkeroe, er sødmen enkel, tydelig og meget nordisk. Men hvorfor er der så ikke nogen der laver Rom på sukkerroer? En slags nordisk vikingerom?

Sams Islands RÅM er lavet på sukkerroer der gror sig store og sødmefyldte i den sorte muld på Sørens marker udenfor Pillemark. Derefter bliver roerne lavet til en tykflydende melasse på Samsø Sukkerfabrik.  På Sams Island Distillery fermenterer og destillerer vi sukkerroemelassen, hvorefter den lagrer på egetræ fra Samsø, som tilfører farve og sødme.

Til sidst håndtapper vi og nummererer alle flasker.

Smag:
Lidt skarp og prikkende på spidsen af tungen og læberne. Derefter sødme efterfulgt af afdæmpet noter af vanilje og et hint af kokos, afsluttende med behagelige svage bitterstoffer, der får munden til at løbe i vand og giver lyst til en tår mere.

Indhold: 350 ml

2018-03-24 10.53.13 m ny.jpg